איחוד וחלוקה ללא הסכמת בעלים
On 07/03/2021

תכנית החלוקה מחדש הינה התוצר הסופי של התהליך המונע ע”י הוועדה לתכנון ובנייה. המטרה: ארגון מחדש של הקרקע, כאשר האינטרס משותף לבעלי הקרקעות וגם לציבור כולו. הודות למהלך, ניתן להבטיח כמה דברים מהותיים:

  • שינוי צורת החלקות וחלוקתן מחדש
  • הגדרת ייעוד הקרקעות
  • רישום הקרקע בטאבו

ישנם מקרים בהם תהליך איחוד וחלוקה מיושם ללא הפרעות או התנגדויות. עם זאת, גם ישנם מקרים בהם בעלי קרקעות מסרבים לחתום על האיחוד והחלוקה. וכך, התוכנית הופכת להיות סוג של “תכנית כפויה” המוגדרת כאיחוד וחלוקה ללא הסכמת בעלים. 

מאחדים ומחלקים מחדש את הקרקעות – איך זה עובד ולמה צריך את זה?

ישנן קרקעות השייכות לאדם אחד בלבד וגם ישנן קרקעות שאת הבעלות עליהן חולקים מספר בעלים. לעתים, בכדי להבטיח תשתית לתכנון אידיאלי שישרת את כל בעלי האינטרסים – הציבור ובעלי הקרקעות, נדרש מהלך של איחוד הקרקע וחלוקתה מחדש. בעוד ישנם בעלי קרקעות שמברכים על המהלך (כאמור, מדובר על אינטרס המשרת גם אותם), ישנם אלו שמסיבות שונות מתנגדים נחרצות לאיחוד והחלוקה המחודשת. 

תהליך איחוד וחלוקה מתבצע ב-2 פעימות שונות:

  • תחילה – האיחוד: בשלב זה מאחדים את החלקות/קרקעות השונות לכדי קרקע אחת גדולה
  • בשלב השני, נוצרת החלוקה מחדש וכך כל בעל זכות על הקרקע מקבל את חלקו

בעלי הקרקעות מסרבים לאיחוד וחלוקה – מה עושים?

כשמספר אנשים שונים מחזיקים בבעלות על קרקע משותפת, סביר כי יהיו חילוקי דעות וכך גם מתנגדים. גם במקרים בהם ישנה התנגדות, ניתן להוציא לפועל את תכנית האיחוד והחלוקה באמצעות הגשת בקשה. חשוב לציין: בעלי הקרקעות “המסרבים” נתפשים המון פעמים כאלו המעכבים את התוכנית ואלו הפוגעים במימוש זכויותיהם של בעלי הקרקעות האחרים. לעתים, ההתנגדות הזמנית דווקא מוצדקת. לרוב, סיבת ההתנגדות היא החשש לפגיעה בזכויות הכלכליות וכאן אנחנו נכנסים לתמונה.

אנו נשמח לייעץ וללוות אתכם לפני, במהלך ואחרי תכנית האיחוד והחלוקה. כידוע, מטרתכם היא לקבל את שמגיע לכם במעמד החלוקה – לא יותר ולא פחות. אנו נבצע בעבורכם בצורה יסודית את כל הבדיקות הנדרשות בכדי להבטיח כי מלוא זכויותיכם ישמרו וכי ערכו של הנכס לא יפגע.

“האם וועדת התכנון יכולה לאלץ בעלי קרקעות לחתום על התוכנית?”

התשובה חיובית. כל עוד ישנה הסכמה גורפת של כל בעלי הקרקעות לחתום על התוכנית, לא נדרשת כל התערבות חיצונית. עם זאת, במקרים בהם ישנם מתנגדים, וועדת התכנון יכולה לעשות שימוש בכלי העומד לרשותה – איחוד וחלוקה ללא הסכמת בעלים. חשוב לציין כי גם במקרים כאלו אין כל כוונה לגרוע מזכויות בעלי הקרקע, אלא שהתוכנית מתבצעת תוך שמירה מלאה עליהן.

bahaa119

מאמרים נוספים

הפחתת היטל השבחה? החוק החדש משנה את כלל המשחק

הפחתת היטל השבחה? החוק החדש משנה את כלל המשחק

בשעה טובה, תיקון 157 לחוק תו"ב - שומה מוסכמת אושר סופית בקריאה שלישית והתיקון פורסם בילקוט הפרסומים ונכנס לתוקף. מהו היטל השבחה ולמה הוא משמש? היטלי השבחה הם תשלומים שמוטלים על בעל הזכויות כאשר ערך הנכס הושבח כתוצאה מאישור תכנית, הקלות, שימוש חורג , או בדרך אחרת....

תכנית איחוד וחלוקה לא בהסכמה!! או תשריט חלוקה מוסכם! מה ההבדל?

תכנית איחוד וחלוקה לא בהסכמה!! או תשריט חלוקה מוסכם! מה ההבדל?

במסגרת דיני המקרקעין בישראל, קיימות שתי דרכים עיקריות לבצע שינויים ברישום קרקעות: תשריט חלוקה מוסכם ותכנית איחוד וחלוקה לא בהסכמה. שתיהן מאפשרות התאמת רישום הקרקע למציאות פיזית או משפטית משתנה, תוך עמידה בהוראות חוק התכנון והבנייה, התשכ"ה-1965, ותקנותיו. היבט משפטי:...

תגובות

0 תגובות

לקבלת העלון מלאו את הפרטים שלכם

טלפון
ייעוץ ראשוני
וואטסאפ
פתח צ'אט
1
שלום, שלח לנו הודעה ונשמח לסייע לך
היי, שלח לנו הודעה ונשמח לסייע לך